Werkwijze

Hoe ziet een consult of traject eruit?

We starten altijd  met een uitgebreide intake. Tijdens deze intake zullen wij jouw medische geschiedenis bespreken en vorm ik een gedetailleerd beeld van de klachten en symptomen. Dit helpt bij het identificeren van mogelijke oorzaken van de verstoorde balans en het bepalen van de uiteindelijke behandelingsstrategie.

Na de intake vullen we een vragenlijst in, deze is om meer inzicht te krijgen in het voedingspatroon, de levensstijl en de eventuele stressfactoren. Deze vragenlijst is een waardevol hulpmiddel om eventuele voedingstekorten, voedselintoleranties of andere disbalansen te ontdekken die van invloed kunnen zijn op de gezondheid.

Op basis van de intake, vragenlijst en jouw gezondheidswens, ga ik een persoonlijk behandelplan opstellen. Dit behandelplan bestaat uit een voedingsadvies, leefstijlveranderingen en eventueel het gebruik van voedingssupplementen.
Het doel is om de voedingsstoffen in het lichaam aan te vullen en eventuele tekorten te corrigeren.

In sommige gevallen kan ik ook aanvullende testen aanbevelen om meer inzicht te krijgen in de specifieke gezondheidsproblemen en de oorzaken van de klachten. Deze testen kunnen variëren van een bloedonderzoek zoals de EMB test tot een ontlastingsonderzoek of urinetesten. Door deze testresultaten te analyseren, kan ik een nauwkeurigere diagnose stellen en de behandeling beter afstemmen op jouw behoefte. 

Tijdens de vervolgconsulten bespreken wij de voortgang van het plan of traject, deze pas ik eventueel aan, waar nodig. Het kan bijvoorbeeld nodig zijn om de supplementen bij te stellen of veranderingen in het voedingsadvies aan te brengen om een optimaal resultaat te bereiken. Ook neem ik de tijd om vragen te beantwoorden.

Kortom, de werkwijze omvat een grondige intake, het invullen van een vragenlijst, advies op maat, aanvullende testen indien nodig en regelmatige consulten om de voortgang te monitoren. Dit alles met als doel om de gezondheid te verbeteren en het lichaam in optimale conditie te brengen.

 

 

Investeer in je gezondheid en maak een afspraak - samen werken we aan een sterker, gezonder en gelukkiger leven!