In de orthomoleculaire therapie staat het streven voorop om met voeding zoveel mogelijk nodige en nuttige voedingsstoffen binnen te krijgen en zo weinig mogelijk schadelijke stoffen.

Orthomoleculaire therapie is een benadering van gezondheid en welzijn waarbij gebruik wordt gemaakt van natuurlijke stoffen die het vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen en te onderhouden verbeteren. Het is niet bedoeld als vervanging van reguliere geneeswijzen, maar als een aanvulling om het lichaam te ondersteunen bij het bereiken van optimale gezondheid.

Veel mensen worstelen met chronische ziekten en aandoeningen en reageren niet goed op de traditionele medische behandelingen. Orthomoleculaire therapie kan een alternatief bieden door een holistische benadering te gebruiken om de oorzaak van de ziekte aan te pakken, in plaats van alleen de symptomen te behandelen. Het kan ook helpen bij het verminderen van bijwerkingen van medicijnen die worden gebruikt bij de traditionele medische behandelingen.

"Take care of your body. It's the only place you have to live in."

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van klachten waarbij orthomoleculaire therapie een uitkomst kan bieden:

Vermoeidheid: Orthomoleculaire therapie kan de energiebalans in het lichaam herstellen, bijvoorbeeld door de inname van bepaalde vitaminen en mineralen te verhogen en/of te optimaliseren. 

Maag- en darmklachten: Veel maag- en darmklachten hebben te maken met een verstoring van de darmflora. Orthomoleculaire therapie kan deze verstoring aanpakken door het inzetten van probiotica en/of voedingsstoffen die helpen bij het herstellen van de darmflora.

Huidproblemen: Orthomoleculaire therapie kan uitkomst bieden bij een breed scala aan huidproblemen zoals eczeem, acne en psoriasis. Door de juiste voedingsstoffen en supplementen in te zetten kan de ontstekingsreactie in de huid verminderen en kan de huid sneller en beter tot rust komen.

Gewrichtsproblemen: Orthomoleculaire therapie kan ingezet worden bij gewrichtsproblemen, zoals artritis en artrose. Door de inname van bepaalde voedingsstoffen te verhogen en/of te optimaliseren kan de ontstekingsreactie in de gewrichten verminderen.

Stress en burn-out: Orthomoleculaire therapie kan ingezet worden bij stressgerelateerde klachten, zoals een burn-out. Door de inname van bepaalde voedingsstoffen te verhogen en/of te optimaliseren kan het lichaam beter omgaan met stress en kan het herstelproces versnellen.

Kortom, als je opzoek bent naar natuurlijke manieren om je lichaam te ondersteunen en je gezondheid te verbeteren kan orthomoleculaire therapie een goede keuze zijn.